+32(0)3 501 99 96    
Home - Afstamming - LEGAL WEBINAR: ACTUALIA FAMILIERECHT

LEGAL WEBINAR: ACTUALIA FAMILIERECHT

Een grondige update van wetgeving en rechtspraak rond familierecht. Toelichting rond een specifiek en actueel topic: draagmoederschap.

Actualia familierecht

1. Update wetgeving: toelichting van recente en aankomende wetgeving

Komen o.a. aan bod:

• Dubbele naam bij onenigheid of uitblijven naamkeuze
• Adoptie : de harmonisering van de procedures voor binnenlandse en interlandelijke adoptie op het stuk van de evaluatie van de geschiktheid van kandidaat adoptanten en de uitbreiding van de geschiktheidsprocedure voor interlandelijke adoptie uit het Gerechtelijk wetboek tot de binnenlandse adoptie
• Het vaststellen van naam en voornaam: wijziging regels Wetboek van Internationaal privaatrecht (in overeenstemming brengen met rechtspraak Europees Hof van Justitie en implementatie Europese verordeningen op vlak van onderhoudsverplichtingen, erfopvolging en de Rome-II verordening inzake echtscheiding en scheiding van tafel en bed

2. Update rechtspraak familierecht : ‘afstamming’; ‘onderhoudsplichten’ en ‘verblijfsregelingen’

3. Draagmoederschap

Ondanks meerdere initiatieven blijft een wettelijke regeling rond draagmoederschap in België uit. Het ontbreken van wetgeving heeft tot gevolg dat draagmoederschap in een juridisch vacuüm verkeert, wat leidt tot rechtsonzekerheid. Bij gebreke aan zo’n eigen nationale wettelijke regeling, trekken koppels die een beroep wensen te doen op deze praktijk, naar het buitenland.

Komen daarbij aan bod:

-wettelijk kader
-internationale context
-rechtspositie ouders en kind

LAAT ONS U HELPEN

Heeft u vragen over internationale echtscheiding of internationaal familierecht of wenst u een consultatie met advocaten gespecialiseerd in internationale echtscheidingen of internationaal familierecht, neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Antwerpen. Wij helpen u verder met het aanvragen en verder verloop van een internationale scheiding en echtscheiding in het buitenland.

advocaten

Een reactie plaatsen

MENU