+32(0)3 501 99 96    
Home - Afstamming - NIEUWE PROCEDURE VOOR BINNENLANDSE ADOPTIE

NIEUWE PROCEDURE VOOR BINNENLANDSE ADOPTIE

Potpourri V; Rome is ook niet op één dag gebouwd. De vijfde en laatste Potpourri-wet heeft de nodige verandering gebracht voor de procedures voor binnenlandse adoptie. Dit betekent dat een kind dat in België verblijft, wordt geadopteerd door een persoon die ook in België verblijft. Deze procedures zullen vanaf 1 januari 2020 worden afgestemd op de interlandelijke adoptieprocedures. “Een harmonisering”, zo klinkt het.

vaderschap

Daar waar nu geen geschiktheidsvonnis bestaat in het kader van een binnenlandse adoptieprocedure zal vanaf 2020 wel zulk vonnis vereist zijn alvorens er tot adoptie kan worden overgegaan. De rechtbank zal de geschiktheid en bekwaamheid van de persoon/personen aftoetsen en evalueren mits een maatschappelijk onderzoek.

De mogelijke adoptant of diens partner die een kind willen adopteren dat verwant is tot in de derde graad, dienen zulks geschiktheidsvonnis niet te vorderen. Bovendien is dit niet vereist wanneer de mogelijke adoptant het dagelijkse leven heeft gedeeld met het kind of er een duurzame sociale en affectieve band met heeft opgebouwd.

LAAT ONS U HELPEN

Heeft u vragen over internationale echtscheiding of internationaal familierecht of wenst u een consultatie met advocaten gespecialiseerd in internationale echtscheidingen of internationaal familierecht, neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Antwerpen. Wij helpen u verder met het aanvragen en verder verloop van een internationale scheiding en echtscheiding in het buitenland.

advocaten

Een reactie plaatsen

MENU