+32(0)3 501 99 96    
Home - Echtscheiding - Co-ouderschap voortaan niet meer de norm?

CO-OUDERSCHAP VOORTAAN NIET MEER DE NORM?

Tijdens de hoorzitting van gisteren in het Vlaams parlement werd het co-ouderschap negatief geëvalueerd. Sociologisch onderzoek van de KU Leuven toont aan dat co-ouderschap vaak niet de beste oplossing is voor de kinderen. De grootste kritiek van de sociologen is dat de week om week regeling kinderen te vaak over en weer laat reizen, het sociaal leven van de kinderen belemmerd wordt en de leefmilieus van beide ouders veelal conflicteren.

vaderschap

De publicatie van dit onderzoek zal in de praktijk uiteraard aan de familierechter worden voorgelegd teneinde een afwijkende regeling te bekomen. Voor ouders die wel ijveren voor een co-ouderschapsregeling zal dit betekenen dat zij het co-ouderschap niet langer als vanzelfsprekend kunnen beschouwen en heel concreet zullen moeten beargumenteren waarom het voor hun kind(eren) wel de juiste oplossing is.

Onze praktijkervaring leert ons dat elk gezin uniek is. Een ouder weet vaak als enige wat in het belang van zijn kind voorkomt. Een juiste beslissing houdt dan ook voornamelijk rekening met de individuele noden en specifieke behoeftes van elk kind. We dienen dan ook te streven naar “op maat gemaakte rechtspraak” in plaats van norm-rechtspraak.

LAAT ONS U HELPEN

Heeft u vragen over internationale echtscheiding of internationaal familierecht of wenst u een consultatie met advocaten gespecialiseerd in internationale echtscheidingen of internationaal familierecht, neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Antwerpen. Wij helpen u verder met het aanvragen en verder verloop van een internationale scheiding en echtscheiding in het buitenland.

advocaten

Een reactie plaatsen

MENU