+32(0)3 501 99 96    
Home - Echtscheiding - Intrekking rijbewijs bij niet-betalen onderhoudsgeld

INTREKKING RIJBEWIJS BIJ NIET-BETALEN ONDERHOUDSGELD

Het misdrijf van familieverlating is het niet betalen van het onderhoudsgeld of de alimentatie waartoe de onderhoudsplichtige veroordeeld werd in een beslissing van de Rechter waartegen geen verzet of hoger beroep meer mogelijk is en dit gedurende een periode van meer dan twee maanden.

intrekking rijbewijs niet betalen onderhoudsgeld

Tot voor kort kon de strafrechter indien hij het misdrijf van familieverlating vaststelde enkel een gevangenisstraf van acht dagen tot zes maanden en of een geldboete opleggen. Gelet op het feit dat de gevangenisstraf in de praktijk slechts zelden wordt opgelegd, bleven de wanbetalers vaak ongestraft. Sinds de wet van 12 mei 2014 kan de strafrechter, de onderhoudsplichtige nu ook veroordelen tot een alternatieve straf onder de vorm van een rijverbod voor een periode van 8 dagen tot 5 jaar.

LAAT ONS U HELPEN

Heeft u vragen over internationale echtscheiding of internationaal familierecht of wenst u een consultatie met advocaten gespecialiseerd in internationale echtscheidingen of internationaal familierecht, neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Antwerpen. Wij helpen u verder met het aanvragen en verder verloop van een internationale scheiding en echtscheiding in het buitenland.

advocaten

Een reactie plaatsen

MENU