Een scheiding is een emotioneel belastende periode. Voor de betrokken partijen is het verleidelijk om zich te laten leiden door emoties. Angst, verdriet of rancune zijn evenwel zelden goede raadgevers. Daarom adviseren wij u om voorafgaand aan de ultieme beslissing om te scheiden een eerste advies in te winnen bij een familierechtspecialist. Wij bekijken graag uw situatie en bieden u hulp vooraleer u overgaat tot echtscheiding aanvragen.

Timing en planning

Bijstand van een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat of divorce planner biedt de mogelijkheid om het overzicht te bewaren, de zaken in perspectief te plaatsen en deze af te wegen tegen de rechten en plichten van elke partij conform de wet.

Een optimale strategie draait niet alleen rond expertise en knowhow. Timing en planning zijn essentieel. Deze twee elementen staan centraal in het beslissingsproces voor het aanvragen van een echtscheiding. 

Voorbereiding exitplan

Wie op voorhand gespecialiseerd advies inwint, kan de situatie correct inschatten, een checklist opmaken en alle relevante documenten vergaren. Deze stappen beïnvloeden de latere echtscheidingsprocedure.

Door divorce planning (ofwel het uitwerken van het scheidingsplan) wordt het exitplan uit de relatie op voorhand zorgvuldig uitgekiend. Keyser advocaten begeleidt cliënten daarom in alle aspecten van de voorbereiding van de echtscheiding. Het uit elkaar gaan brengt immers aanzienlijke gevolgen met zich mee, zowel op financieel, fiscaal en vaak nog belangrijker op familiaal vlak.

Stappenplan

Keyser advocaten in Antwerpen helpt u om de diverse mogelijkheden af te wegen en pas dan een juiste beslissing te nemen zowel naar timing als naar inhoud. Keyser advocaten doorloopt daarbij de volgende stappen in divorce planning voor het aanvragen van een scheiding:

  1. Situatie inschatten
    Doel: duidelijkheid scheppen. Wat zijn uw rechten en plichten? Welke mogelijkheden zijn er? Welke wegen kunnen bewandeld worden om deze mogelijkheden te realiseren?
  2. Toekomstperspectief vastleggen
    Doel: de ideale situatie voor de cliënt na de scheiding beschrijven, rekening houdende met de familiale invulling, de woonomgeving en het financieel welzijn.
  3. Procedure opstarten
    Doel: streven naar het meest optimale resultaat voor de cliënt. Keyser advocaten helpt u om strategische beslissingen te nemen die leiden tot een stabiele toekomst met financiële zekerheid na de scheiding.

Laat ons u helpen

Zoekt u een advocaat of wenst u een consultatie met advocaten gespecialiseerd in het familierecht, divorce planning, echtscheiding aanvragen? Neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Antwerpen.

“De belangrijkste sleutel tot succes is de juiste voorbereiding”