Een veel voorkomende vraag van cliƫnten is het afdwingen van een vaderschapsband dan wel het betwisten van het vaderschap. Cliƫnten hebben hierbij doorgaans allen dezelfde vraag waarbij zij de juridische realiteit willen afstemmen op de feitelijke waarheid. Voor kinderen zowel als voor vader en moeder biedt dit rust en rechtszekerheid die een belangrijke basis vormen voor elke familie. Keyser advocaten heeft hierbij een ruime ervaring opgebouwd in het voeren van afstammingsprocedures voor de familierechtbank. In aanvulling op de afstammingsband bespreken we de mogelijkheden van een eventuele naamsverandering, wat kan leiden tot een wijziging van de voornaam en de familienaam van het kind.

Voorts is Keyser advocaten in Antwerpen gespecialiseerd in het juridisch vastleggen van complexe afstammingsbanden zoals in het geval van draagmoederschap en meemoederschap. In het bijzonder specialiseert Keyser advocaten zich in het begeleiden van koppels die beroep willen doen op een draagmoeder. Deze complexe en vaak internationale context vereist een persoonlijke begeleiding van een gespecialiseerde advocaat. Het traject naar juridisch ouderschap vergt immers diverse administratieve en gerechtelijke stappen en dit zowel voor als na de geboorte. Keyser advocaten begeleidt wensouders van bij het prille begin van hun kinderwens tot aan het juridisch vastleggen van het ouderschap.

Tevens is een veel voorkomende vraag deze van stiefouders of plusouders die willen overgaan tot adoptie van hun stiefkinderen dan wel de stiefkinderen erfrechtelijk willen bevoordelen.

Tot slot begeleidt Keyser advocaten kandidaat adoptieouders bij de binnenlandse en interlandelijke adoptie waarbij een persoonlijke aanpak en luisterend oor voor de adoptieouders centraal staat.

Contacteer Keyser advocaten in Antwerpen voor een gesprek. Wij zitten graag met u rond de tafel om meer te weten te komen over uw persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen.

Laat ons u helpen

Heeft u hierover vragen of wenst u een consultatie met advocaten gespecialiseerd in personenrecht? Neem dan contact op met ons advocatenkantoor.