Vermogensrecht en meer bepaald familaal vermogensrecht handelt voornamelijk over het beschermen van de opgebouwde vermogens van particulieren.

In geval van een huwelijk en eens te meer in geval van een echtscheiding zijn partijen doorgaans op zoek naar de meest voordelige en efficiënte manier om hun zorgvuldig opgebouwd vermogen optimaal te beschermen. Keyser advocaten in Antwerpen adviseert en begeleidt cliënten bij al hun vragen inzake organisatie en overdracht van vermogens, zowel tijdens leven als na overlijden. Keyser advocaten heeft een jarenlange ervaring en gespecialiseerde kennis opgebouwd in het begeleiden van particulieren bij het onderhandelen over en opstellen van huwelijksovereenkomsten, echtscheidingen bij onderlinge toestemming dan wel het begeleiden en oplossen van vechtscheidingen in het geval partijen niet tot rede gebracht kunnen worden.

Vermogensplanning gaat anderzijds ook gepaard met successierecht, met de nadruk op het proactief vermijden van conflicten tussen nabestaanden, het bemiddelen en oplossen van conflictsituaties met nabestaanden en het voeren van procedures voor de familierechter. Onze gespecialiseerde advocaten adviseren particulieren in dit verband, zowel voor als na een overlijden, gaande van de aangifte van een nalatenschap tot eventuele procedures voor de rechtbank omtrent de vereffening en verdeling van de nalatenschap.

Vermogensrecht in de praktijk

Het rechtsgebied rond vermogensrecht kent vele toepassingen. Zaken waar Keyser advocaten in Antwerpen door haar jarenlange ervaring een ruime expertise in heeft opgebouwd. Concrete voorbeelden zijn:

  • het begeleiden van testamenten, schenkingen en huwelijksovereenkomsten
  • begeleiding bij echtscheidingen met onderlinge toestemming
  • het begeleiden van akkoorden tussen nabestaanden
  • het begeleiden van procedures over de vereffening en verdeling van de huwgemeenschap of nalatenschap
  • In geval van conflicten inzake het familiaal vermogensrecht is elke situatie uniek. De zaak is steeds complex aangezien de conflicten gevoerd worden met naaste familieleden waar veelal verschillende dynamieken een rol spelen. Een persoonlijk begeleiden is dan ook van groot belang waarbij de advocaat die bijstand verleent in eerste instantie een luisterend oor dient te zijn voor de materiële en emotionele bezorgdheden van de cliënt om zo samen tot de juiste oplossing te komen. Keyser advocaten in Antwerpen heeft jarenlange ervaring in het familiaal vermogensrecht en staat particulieren met gespecialiseerde advocaten bij met al hun vragen en bezorgheden.

    Contacteer ons vrijblijvend teneinde een eerste bespreking te beleggen waarbij wij uw verdere vragen kunnen beantwoorden.

Laat ons u helpen

Heeft u hierover vragen of wenst u een consultatie met advocaten gespecialiseerd in het vermogensrecht? Neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Antwerpen.