Fiscaal co-ouderschap na de scheiding is voortaan ook mogelijk voor meerderjarige kinderen

Indien u kinderen ten laste heeft, heeft u recht op een belastingvoordeel in de vorm van een verhoging van de belastingvrije som in de personenbelasting.

In principe kan dit voordeel enkel worden toegekend aan de ouder bij wie de kinderen hun fiscale woonplaats hebben. Na de scheiding of het uit elkaar gaan van ouders kan het belastingvoordeel voor kinderen ten laste onder bepaalde voorwaarden echter worden verdeeld onder de ouders. Dit is de zogenaamde fiscale co-ouderschapsregeling die nu ook toegepast kan worden bij meerderjarige kinderen.

Auteur

Julie Borms

Advocaat, Vennoot

 

      

LAAT ONS U HELPEN

Heeft u vragen over (internationale) echtscheiding, erfenis of familierecht? Keyser advocaten behandelt onder meer echtscheidingen en zaken die gaan over alimentatie, erfrecht en afstamming. Contacteer ons advocatenkantoor in Antwerpen voor een consultatie met advocaten gespecialiseerd in familierecht en familiaal vermogensrecht, in zowel binnen- als buitenland.

Gerelateerde artikelen

Wij streven ernaar om de cliënt zoveel als mogelijk te ontzorgen en een dienstverlening te bieden die zijn verwachtingen overstijgt.

VIND ONS
Amerikalei 187
2000 Antwerpen