Prenuptial planning

Keyser advocaten adviseert vermogende particulieren en ondernemers voorafgaand aan het afsluiten van het huwelijk. Tijdens de prenuptial planning adviseren wij partijen vooreerst over de verschillende opties waarmee zij de huwelijskverbintenis kunnen aangaan.

De keuze die gemaakt wordt voorafgaand aan het huwelijk zal immers bepalend zijn voor zowel de financiële consequenties tijdens het huwelijk als op het ogenblik van een eventuele echtscheiding.

Elk dossier is een uniek dossier

In het bijzonder geldt dit voor relaties waar een internationale component speelt. Een eerste keuze die desgevallend gemaakt dient te worden, betreft het toepasselijke recht waarbij de verschillende rechtsstelsels vergeleken worden. Vervolgens dienen partijen een keuze te maken tussen een stelsel van scheiding van goederen waarbij een onderscheid gemaakt wordt tussen een zuivere dan wel beperkte scheiding of een stelsel van algehele of beperkte gemeenschap. Eens de inhoudelijke knopen zijn doorgehakt, is het van belang om een fiscale toetsing toe te passen op het ontwerp van overeenkomst.

Bij toepassing van bovenstaande theoretische principes is de diplomatische aanpak nagenoeg even belangrijk als de inhoud zelf. De ervaring leert ons dat de inhoud van de huwelijksovereenkomst een bijzonder gevoelig punt kan zijn in de onderhandeling tussen de aanstaande echtgenoten. Belangrijk is dan ook dat er voldoende aandacht besteed wordt aan de belevingen en verzuchtingen van elke partij zodat een evenwichtig compromis bereikt kan worden. Een correcte begeleiding en persoonlijke toelichting zorgt dan ook voor een groter draagvlak van de inhoud aan weerszijde.

LAAT ONS U HELPEN

Heeft u vragen over prenuptial planning of familierecht of wenst u een consultatie met advocaten gespecialiseerd in prenuptial planning of familierecht, neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Antwerpen. Wij geven u graag juridisch advies voorafgaand aan het afsluiten van het huwelijk.

Gerelateerde artikelen

Wij streven ernaar om de cliënt zoveel als mogelijk te ontzorgen en een dienstverlening te bieden die zijn verwachtingen overstijgt.

VIND ONS
Amerikalei 187
2000 Antwerpen