Adoptie

Adoptie heeft ingrijpende gevolgen voor wie adopteert (de adoptant) en voor wie geadopteerd wordt (de geadopteerde). Dit kan de vorm van ‘volle’ of van ‘gewone’ adoptie aannemen. Beide mogelijkheden hebben verschillende gevolgen.

Bij Keyser Advocaten in Antwerpen vindt u ervaren advocaten. We onderscheiden twee mogelijke scenario’s: volle en gewone adoptie.

Elk kind heeft recht op een thuis. Wij staan u stap voor stap bij tijdens de procedure

VOLLE ADOPTIE

Bij deze variant worden alle juridische banden met de oorspronkelijke familie verbroken. Het kind krijgt alle rechten in de familie van de adoptanten. Het kind krijgt ook de naam van de adoptant(en) en wordt voor wat betreft zijn erfrechten net als zijn afstammelingen gelijkgeschakeld met de eventuele eigen kinderen van de adoptanten. Het kind heeft geen erfrechten meer ten aanzien van de biologische familie.

GEWONE ADOPTIE

In dit geval behoudt het kind de juridische banden met de biologische ouders (en familie). De gevolgen van de deze vorm zijn dan ook minder verstrekkend dan bij de volle adoptie. Het kind kan ervoor kiezen om zijn naam te behouden dan wel om de naam van de adoptant(en) aan te nemen. Vooral voor wat betreft de erfrechten is dit bijzonder gunstig: de geadopteerde kan zijn erfrechten in de oorspronkelijke familie behouden terwijl hij of zij evenzeer kan erven van de adoptant en zijn familie.

LAAT ONS U HELPEN

Heeft u vragen over adoptie of familierecht of wenst u een consultatie met advocaten gespecialiseerd in adoptie of familierecht, neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Antwerpen. Wij helpen u graag verder met juridische ondersteuning rond adoptie.

Gerelateerde artikelen

Wij streven ernaar om de cliënt zoveel als mogelijk te ontzorgen en een dienstverlening te bieden die zijn verwachtingen overstijgt.

VIND ONS
Amerikalei 187
2000 Antwerpen