Successieplanning

Inzake successieplanning of estate planning staat de structurele doorlichting en planning van het globale vermogen van cliënten centraal. Op basis van deze kennis komen we tot één geïntegreerd plan dat erop gericht is om gemoedsrust en bescherming te creëren voor onze cliënten.

Dit wordt verwezenlijkt door een nauw samenwerkingsverband met de diverse reeds bestaande vermogens- en fiscale adviseurs van onze cliënten. Tevens bieden wij vanuit onze internationale ervaring een breed netwerk aan fiscale en juridische experten.

Elk dossier is een uniek dossier

Wanneer we denken aan de overdracht naar de volgende generatie stellen we steeds een proactieve aanpak voorop. Inzake successieplanning zijn er twee mogelijkheden, de erfopvolging kan voorafgaand aan het overlijden met de nabestaanden besproken worden waarbij zelfs tot een overeenkomst gekomen kan worden of de successieplanning bijft een private aangelegenheid van de erflater waarbij de erfgenamen minimaal dan wel niet betrokken worden bij de successieplanning.

In eerste instantie luisteren we hierbij naar de concrete doelstellingen en wensen van onze cliënten waarna uw familie- en vermogenssituatie in kaart kan worden gebracht. Aan de hand van de wensen en doelstellingen, leggen we de cliënt diverse opties voor dewelke een geïntegreerd plan inhouden, bestudeerd vanuit het internationaal familierecht en fiscaal recht. Tevens hebben we bij het opstellen van dit geïntegreerd plan bijzondere aandacht voor het huwelijks- en vermogensrecht, de erf- en schenkbelasting, het gebruik en de overdracht van uw familiale onderneming en het uitwerken van controlestructuren.

LAAT ONS U HELPEN

Heeft u vragen over successieplanning of estate planning of wenst u een consultatie met advocaten gespecialiseerd in successieplanning of estate planning? Neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Antwerpen. Wij helpen u graag verder met juridische ondersteuning rond successieplanning.

Gerelateerde artikelen

Wij streven ernaar om de cliënt zoveel als mogelijk te ontzorgen en een dienstverlening te bieden die zijn verwachtingen overstijgt.

VIND ONS
Amerikalei 187
2000 Antwerpen