Keuzemogelijkheid ‘ongehuwd’ of ‘uit de echt gescheiden’

Voor veel mensen is de termijn ‘uit de echt gescheiden’ een confronterend en zelfs storend gegeven op de attesten van de burgerlijke stand. Niet alleen wordt hierdoor soms een pijnlijke herinnering boven gebracht, sommige uit de echt gescheiden koppels beschouwen het zelfs als een stempel. Gisteren werd echter een wetsvoorstel goedgekeurd in de Kamercommissie Binnenlandse zaken waardoor hieraan een einde komt. Uit de echt gescheiden koppels kunnen voortaan een keuze maken of zij de status ‘ongehuwd’ dan wel ‘uit de echt gescheiden’ wensen aan te nemen. Het is niet verwonderlijk dat de steun voor het voorstel nagenoeg door alle politieke partijen gedragen werd.

Auteur

Julie Borms

Advocaat, Vennoot

 

      

LAAT ONS U HELPEN

Heeft u vragen over (internationale) echtscheiding, erfenis of familierecht? Keyser advocaten behandelt onder meer echtscheidingen en zaken die gaan over alimentatie, erfrecht en afstamming. Contacteer ons advocatenkantoor in Antwerpen voor een consultatie met advocaten gespecialiseerd in familierecht en familiaal vermogensrecht, in zowel binnen- als buitenland.

Gerelateerde artikelen

Wij streven ernaar om de cliënt zoveel als mogelijk te ontzorgen en een dienstverlening te bieden die zijn verwachtingen overstijgt.

VIND ONS
Amerikalei 187
2000 Antwerpen