financieel advocaat

Stefanie Keyser spreekt tijdens m&d seminars over echtscheidingen in internationale context

Op 17 november 2016 organiseert M&D Seminars een online opleiding van anderhalf uur met als onderwerp

“De echtscheiding in internationale context”.

Met de groeiende internationalisering, treffen we ook veel meer gezinssituaties aan met een grensoverschrijdend element, zoals expats. We kunnen spreken van een internationaal huwelijk wanneer er een ‘vreemd’ element aanwezig is, bv. omdat één of beide partners een andere nationaliteit heeft, of omdat het huwelijk niet in België voltrokken is.

Wanneer het dan tot een echtscheiding komt, stellen zich bijkomende problemen. Zo moet er uitgemaakt worden welke rechtbank bevoegd is en welk recht van toepassing is. Als er kinderen zijn, moet een regeling getroffen worden voor het omgangs- en alimentatierecht, waarbij de internationale context eveneens een rol speelt. Uiteraard moet ook de vereffening-verdeling van het huwelijksvermogen geregeld worden. In dit verband zijn er de recente initiatieven van de Europese commissie te noteren – waarbij het de bedoeling is om net als bij internationale erfopvolging te komen tot uniforme regels.

Stefanie Keyser is vennoot bij Keyser advocaten. Stefanie behaalde het diploma licentiaat in de rechten aan de Universiteit Antwerpen in 2008, een diploma juridisch Engels aan de Oxford Royal Academy in 2007 evenals een diploma juridisch Frans aan Katholieke Universiteit Brussel. Zij behandelt familiale dossiers in de ruime zin van het woord waarbij zij zich onder meer toelegt op complexe echtscheidingen in een internationale context.

Auteur

Julie Borms

Advocaat, Vennoot

 

      

LAAT ONS U HELPEN

Heeft u vragen over (internationale) echtscheiding, erfenis of familierecht? Keyser advocaten behandelt onder meer echtscheidingen en zaken die gaan over alimentatie, erfrecht en afstamming. Contacteer ons advocatenkantoor in Antwerpen voor een consultatie met advocaten gespecialiseerd in familierecht en familiaal vermogensrecht, in zowel binnen- als buitenland.

Gerelateerde artikelen

Wij streven ernaar om de cliënt zoveel als mogelijk te ontzorgen en een dienstverlening te bieden die zijn verwachtingen overstijgt.

VIND ONS
Amerikalei 187
2000 Antwerpen